hovedmeny

Gyldenstierne forlag

GÅRDER OG SLEKTER I BORGE OG TORSNES bind 15

Gårder og slekter i Borge og Torsnes bind 15 ble lansert 7. desember 2017. Den er på 512 sider, rikt illustrert med bilder kart og tegninger - og koster kr. 498,-. Den selges hos Vivo bokhandel på Torp, Kiwi Årum, hos alle bokhandlere i Fredrikstad og Sarpsborg, samt direkte fra forfatterne.

Denne gangen har vi forflyttet oss til Nordre Borge, og boka omhandler Tofteberg, Veberg, Haugen, Kviberg og Sandheia/Heia. Borge varde og Grindbekk har også sine naturlige kapitler i dette bindet. Boka følger samme konsept som tidligere, men med nye gårder, hus, mennesker og stedsnavn. Forfatterne er som vanlig Karl Ottar Fjeld, Lars Ole Klavestad og Svein Åstrøm.

Gårdene som boka omhandler har trolig utgjort én gård langt tilbake i tid. Gjennom årenes løp har den blitt delt. Den interessante gårdshistorien følges helt fram til i dag. Forsiden røper for øvrig at dette er et sted hvor hestesport har stått sterkt. Flere gode travhester har blant annet hatt tilhold på Kviberg. Fra slutten av 1800-tallet og et halvt århundre framover var Toftebergfjella et viktig stenhoggingsområde. I boka kan du også lese om alle stenhoggerne som etablerte seg i Tofteberggrenda, blant annet i boligen med det merkelige navnet Monte Carlo. Boka kan absolutt anbefales for alle med lokalhistorisk interesse!

-

BLOMSTERVANDRINGER I ØSTFOLD

I samarbeid med Østfold Botaniske Forening utga Gyldenstierne forlag denne flotte boka første uka i desember 2017. Gjennom 67 turer i hele fylket kan du bli kjent med Østfolds flora – både vanlige og sjeldne planter. Boka, som er på 328 sider, er ført i pennen av botanikerne Jan Ingar Båtvik, Bjørn Petter Løfall og Svein Åstrøm. Med hele 500 bilder, 40 eksklusive planteakvareller og 70 kart har det blitt en flott bok. Her har du mulighet til å bli kjent med Østfolds fantastiske natur på en ny og spennende måte. Boka selges i fylkets bokhandlere og via Østfold Botaniske Forening.

-

FRA FREDAGSHØLET TIL ISEGRAN

- HISTORIENE OM DE MEST FORUNDERLIGE STEDSNAVNENE I FREDRIKSTAD, HVALER OG RÅDE

Praktboka om betydningen av de merkeligste stedsnavnene i ytre Østfold er trykket i nytt opplag, og er til salgs hos bokhandlere i Fredrikstad (Libris og Vivo), Sarpsborg (Libris Borg, Norli Storbyen, Notabene Storbyen), Råde bok og foto, Norli Rygge storsenter, F15 Jeløya, samt ved henvendelse til forlaget/forfatteren.

Boka har høstet gode kritikker og har vært av de mest solgte lokale bøker noen sinne.

Fredriksstad Blad: Terningkast 6 - "Mesterverk om forunderlige navn". (17.11.2016)

Demokraten: "Det har blitt en murstein av en bok der Klavestad briljerer både med layout, ryddighet, fotografier og stedsnavnforklaringer. Visuelt er dette noe av det flotteste som er utgitt på vår lokalhistoriske arena." (29.10.2016)

-

ANDRE BØKER FRA GYLDENSTIERNE FORLAG

Samtlige 15 bind av Gårder og slekter i Borge og Torsnes, samt bøkene Gjest hos Berger (Tor Inge Berger 2015), Dommer og gjøgler - Christian B. Apenes (Georg Apenes 2015)og Mysteriet på Kongsten fort (Knut Gribb 2013) kan bestilles med e-post til forlaget (karl.ottar.fjeld@gmail.com). Boka Arkitekturen i Fredrikstad er utsolgt fra forlaget, men kan trolig kjøpes hos Arkitekturmuseet i Oslo.