Gyldenstierne forlag har utgitt til sammen rundt 40 boktitler. Noen av de seneste utgivelsene finner du nedenfor.

 
 
Mange boeker.jpg

Gårder og slekter i Borge og Torsnes

Bokverket Gårder og slekter i Borge og Torsnes består av til sammen 19 bind og er et av Norges mest omfattende gårds- og slektshistorieverk. Det er forfattet av lokalhistorikerne Karl Ottar Fjeld, Lars Ole Klavestad og Svein Åstrøm. Inger E. Thorbjørnsen og Odd Marthinsen har vært medforfattere på hhv. bind 10-13 og bind 16. Verket er utgitt av Gyldenstierne forlag i perioden 1999-2023. Samtlige bind, med unntak av bind 2 og 11, kan bestilles fra forlaget. Pris kr. 498,- pr. bind. Bind 19 inneholder en omfattende registerdel med henvisninger til samtlige bind.


Kirken i landskapet

«Kirken i landskapet» av Lars Ole Klavestad er en 592 siders praktbok, utgitt av Gyldenstierne forlag høsten 2019. Biskop Atle Sommerfeldt har skrevet forordet.

Mange av kirkene våre ligger på helt spesielle plasser i landskapet. Hvorfor ble de plassert der de ligger og hvorfor ser de ut som de gjør? Denne praktboken er initiert av biskopen og markerer at Borg bispedømme er 50 år i 2019. En rekke av kirkene i Østfold, Follo og Romerike ble imidlertid reist allerede i middelalderen. De står der fremdeles. Det er fascinerende å tenke på at mennesker har blitt døpt i de samme døpefontene i nærmere tusen år. Gjennom pilegrimsledene som strekker seg gjennom hele bispedømmet, fra Enningdalen i sør til Eidsvoll i nord, vil man nå få et unikt innblikk i disse kulturskattene.

Boken er beregnet på et stort publikum. Landskapene rundt kirkene våre er utrolig vakre og byr på mye interessant kulturhistorie. Her fortelles historien på ny og spennende måte. Over 700 bilder, kart og illustrasjoner kompletterer teksten og viser landskapene og kirkene gjennom hele året. Vi møter også mange av de menneskene som har et nært forhold til kirkelandskapet på ulikt vis. Boken koster kr. 499,- og anbefales på det sterkeste!

Kirken-i-landskapet---bok-forside.gif
 

Fra_Fredagsholet_til_Isegran_cover_front_L.gif

Fra Fredagshølet til Isegran

Et praktverk for de som lurer på opphavet til alle de rare stedsnavnene i Fredrikstad, Hvaler og Råde – i skjærgården, byen, marka og ellers i kulturlandskapet Vi siterer Fredriksstad Blads anmelder, som ga boka 6 i terningkast da den kom ut i 2016:

«Hvorfor kalles Torsnes for «Tæsse» på folkemunne? Og hvordan fikk Glade Hjørne sitt forunderlige navn? Enn si Lille Helvete, rikskjent åsted for to mye omtalte drap? For ikke å snakke om kuriøse stedsnavn som Møkkalasset, Styggemyr og Begravelse?

Alt dette og mye mer får sin historiske og filologiske forklaring i Lars Ole Klavestads nye, ruvende verk, «Fra Fredagshølet til Isegran». Da Klavestad i 2014 utga et ditto bokverk om arkitekturen i Fredrikstad, tenkte jeg at det måtte være tidenes beste lokalhistoriske utgivelse i Fredrikstad. Og det sier ikke rent lite, for Fredrikstad og omegn har jo en hel armada av kompetente skribenter innen lokalhistorie.

Men her har Klavestad virkelig overgått seg selv. En bok på 565 sider der alt er SÅ gjennomført; tekst, kart, illustrasjoner, fotografi, layout, trykk, papir.»

Signert eksemplar kan kjøpes i Galleri KLAVESTAD i Gamlebyen, eller ved direkte kontakt med forfatteren.


Blomstervandringer i Østfold

Boka er forfattet av botanikerne Jan Ingar Båtvik, Bjørn Petter Løfall og Svein Åstrøm og inneholder 67 vandreturer i hele Østfold, der botanikken på hver tur er grundig omtalt. Boka er full av flotte bilder og gode kart som viser hvordan du kan ta deg fram i terrenget. Den er produsert av Gyldenstierne forlag, men selges gjennom Østfold Botaniske Forening. 328 sider i et format som er mulig å ha med seg i tursekken.

Blomstervandringer_i_Ostfold_Cover-L.gif

Arkitekturen_i_Fredrikstad_dustcover_front_L.gif

Arkitekturen i Fredrikstad

Praktboka på 544 sider kom ut i 2014 og er forlengs utsolgt i tre opplag. Den høstet svært gode kritikker. Vi siterer her litt av Peter Butenschøns anmeldelse i fagtidsskriftet Arkitektur N: «Denne store boken, samlet, skrevet og fotografert av landskapsarkitekten Lars Ole Klavestad gjennom en imponerende innsats over mange år, fanger inn byens utvikling i beskrivelsen av viktige byplanepoker, og artikler om bygningsvern, parkpolitikk, gate- og plassanlegg og mye mer. Men bokens viktigste bidrag til vår ellers ganske skrinne faglitteratur om byers utvikling er vekten på de enkelte arkitektene og deres arbeider. Hvem var de, hvor kom de fra, hva ville de, hva står igjen etter dem?».

Utsolgt fra forlaget.